Noaptea de Craciun…

Posted: decembrie 24, 2010 in holidays, intamplari din acvariu, me, myself and I, obiceiuri, traditii

Traditional, sau mai bine zis religios, in noaptea de Craciun, sau ceea ce numim noi acum Craciun, s`o nascut Iisus Hristos. In aceeasi noapte, mai nou, vine Mos Craciun cu daruri pentru copii.

Nu mai aberez partea religioasa si nici de unde a pornit treaba cu Mos Craciun. Aveti preoti, parinti si il aveti pe domnul Google la dispozitie sa aflati si voi mai multe.

Tot in seara asta se preteaza sa faci urari celor dragi. Cat nu am stat sa ma gandesc la mesaje numai bune pentru fiecare. M`am interesat sa vad pe net ceva mai fun, da de unde. Nimic. Si asa m`am hotarat pe unii sa`i sun, iar altora sa le trimit mesaje venite pe moment. Nu e primul si mai mult ca sigur nu va fi ultimul an in care trimit mesaje de sarbatori. Chiar vorbeam cu un tovaras ca el nu vede rostul acestor mesaje. Pentru mine nu inseamna mult dar nici putin. E doar un semn ca cineva se gandeste totusi la tine in perioada aia. Fie ca e de la scoala, fie ca e un preten mult uitat, fie ca e un coleg de serviciu, cineva acolo in lumea asta isi aminteste de tine. Pana la urma eu trimit aceste mesaje mai mult pentru mine. Ma fac sa ma simt bine. Si am ramas placut surprinsa sa vad ca au fost ceva persoane ce mi`o raspuns la mesaje ba chiar m`o sunat. Asta e o rasplata mai mult decat suficienta. Un simplu multumesc face cat o mie de urari.

Si amu tre sa mentionez faptul ca am ceva preteni ce nu sarbatoresc Craciunul. Ba ca is atei, ba ca is de alta religie, dar si lor le`am urat Craciun fain si am primit multumiri multe pentru gestul asta. Cred ca am fost mai multumita de raspunsurile lor decat ale celor ce sarbatoresc Craciunul.

Intr`un final, vroiam sa spun ca Mosu tre sa apara in noaptea asta, si nu numai la copii, ci si la copiii din interiorul nostru, chiar daca e bine pitit in noi si chiar de noi nu mai credem in el. Pana la urma sarbatoarea asta, intr`un fel sau altul, este 80% reprezentata de cadouri. De ce? Poi ia ganditi`va atunci cand oferiti un cadou si respectivului/respectivei i se lumineaza fata? Nu exista o alta rasplata mai buna decat bucuria celuilalt.

Parerea mea!

Pana una alta io ma bag la somn, si sper ca Mosu sa`mi aduca si mie ceva. Macar acolo o bomboana ceva.

Reclame
Comentarii
  1. eumiealmeu spune:

    ce fel de bomboană preferi, să-i spun moşului ce să-ţi lase lângă brad.

  2. […] Noaptea de Craciun… Sat Dec 25, 2010 1:21 am Traditional, sau mai bine zis religios, in noaptea de Craciun, sau ceea ce numim noi acum Craciun, s`o nascut Iisus Hristos. In aceeasi noapte, mai nou, vine Mos Craciun cu daruri pentru copii. Nu mai aberez partea religioasa si nici de unde a pornit treaba cu Mos Craciun. Aveti preoti, parinti si il aveti pe […] […]

  3. nicoleta spune:

    chiar nu conteaza…sa fie ceva acolo si pt mine 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s